Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.



joi, 30 iunie 2011

Campus "Bucuresti - capitala europeana"

    În perioada 21-24 iunie, copiii din cadrul Centrului împreună cu educatorii si voluntarii au fost într-un frumos campus la Bucureşti. Acest campus s-a dorit a fi atât o metodă de a-i recompensa pentru rezultatele obţinute pe parcursul anului şcolar 2010-2011 cât şi o metodă de a-i motiva pentru anul şcolar următor.
   Bucuria şi intensitatea cu care copiii au trăit aceste zile au fost pentru noi, educatorii, feed-back-ul pe care l-am aşteptat din partea lor. 
    Nu în ultimul rând, mulţumim binefăcatorilor noştri din Italia care au făcut posibilă această ieşire prin donaţiile lor. Efortul şi bunătatea lor să le fie răsplatite! 
  Grazie cari amici d'Italia per tutto quello che fate per nostro Centro!!! 
    
MUZEUL SATULUI

      
PARCUL IZVOR

MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN

CASA POPORULUI

Adăugaţi o legendă

MUZEUL ŢĂRANULU ROMÂN

PARCUL HERĂSTRĂU

GRĂDINA BOTANICĂ

PARCUL HERĂSTRĂU
 
MAUSOLEUL DE LA MĂRĂŞEŞTI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu