Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.luni, 6 septembrie 2010

Foto/video activităţi 2009-2010

                                                     
Bucuria primei zăpeziCine nu se bucură  de prima zăpadă din an!? Şi cei mari şi cei mici aşteaptă cu nerăbdare primii fulgi de nea - iar anul acesta ei nu s-au lăsat aşteptaţi prea mult, căci prima zăpadă a venit destul de repede pe meleagurile noastre.... Fericiţi, copiii din centru s-au grăbit să facă un om de zăpadă, să să joace cu bulgări şi să se tăvălească prin zăpada prospătă şi pufoasă.
Bine ai venit, iarnă!!! Colindăm, colindăm, iarna... Şi pentru că vacanţa de iarnă a început anul acesta mai devreme cu o săptămână (de pe 14 decembrie) am folosit timpul acesta pentru a merge la colindat cu copii pe la diferite instituţii din oraş. Timp de o săptămână, în fiecare zi “Am umblat să colindăm/Vestea bună să-mpărţim /Că se naşte copilaş/Mititel şi drăgălaş/Pruncuşor în Betleem/Să mergem să îl vedem...”. Cogregaţia Slujitoarele Duhului Sfânt
                                                                                                 Parohia "Sf. Tereaza a Pruncului Isus"               Centrul de Zi Leonard Murialdo


               Congregaţia Notre Dame de Sion


           Participând la spectacolul “Creştini, Crăciunul a sosit!” de la Protopopiatul Ortodox din Roman, spectacol ce a fost organizat în colaborare cu Fundaţia Sf. Ioan Calabria - Centrul de Zi "Don Calabria".


Spectacol de Crăciun 2009 - luna decembrie nu a venit doar cu zăpadă ci şi cu mult aşteptatul spectacol de Crăciun, spectacol pentru care copiii au muncit foarte mult, repetând în fiecare zi. Efortul le-a fost răsplătit din plin căci, de la spectacol nu a lipsit Moş Crăciun (un Moş modern şi pus pe glume) care a venit încărcat de daruri pentru toţi copiii.


În excursie la Slanic Moldova (februarie 2010) - pârtie!!!!!! copiii s-au simţit minunat pe pârtia din Slănic unde, în lipsă de sănii, au folosit saci şi pungi pentru a se da pe zăpadă. Apoi am vizitat  izvoarele cu apă minerală şi cascada de pe râul Slănic, de unde, copiii, foarte grijulii au luat apă şi pentru cei dragi de acasă.Inaugurare tablou intrare in Centrul de Zi
                                              

Carnavalul "Cu mască şi fără mască" - Înainte de intrarea în Postul Mare am organizat împreună cu voluntarii noştri un Carnaval. Costumaţia a fost, normal obligatorie pentru toţi. Cu multă imaginaţie aceştia au venit îmbrăcaţi în diferite personaje încercâd să determine juriul să-i premieze pentru cel mai original costum. S-a dansat, am cântat, s-au primt premii şi diplome, iar la sfârşit toată lumea a fost foarte fericită şi cu gândul, deja la carnavalul de anul viitor...
                                   
                                                   

                                                   

                                                   

Miss Carnaval 2010
                                                                    
Mister Carnaval 2010
  
Plecarea pr. Manuel Oliveira  -      Sfârşitul lunii februarie a adus schimbări majore în conducerea Fundaţiei; părintele Manuel Oliveira – cel care a început activitatea Congregaţiei (Operei Calabria) în România şi preşedinte al Fundaţiei "Sf. Ioan Calabria" timp de 13 ani a fost numit responsabil pentru activitatea socială din Brazilia. Împreună cu copiii şi voluntarii din Centru am pregătit ultima liturghie a părintelui la care au fost prezenţi foarte mulţi invitaţi. Copiii i-au înmânat acestuia o diplomă de excelenţă pentru toată activitatea desfăşurată în România.


                                                           
Serbare 8 Martie (De ziua ta mămico!) - Copiii, îndrumaţi de educatorii din centru au pregătit un frumos spectacol pentru mamele lor. Prin cântece, poezii şi o scenetă copiii le-au spus mamelor cât de mult le iubesc şi apreciază pentru toată grija şi dragostea cu care îi înconjoară. “Mama, doar mama fără a fi datoare/Îţi dă tot ce-n suflet are/Mama, doar mama, uitând parcă de sine/Ea trăieşte doar prin tine...”                                   
                                  
                                             
                                             
Pregătiri de Paşi - Pentru a ne pregăti pentru această mare sărbătoare a creştinătăţii, am realizat cu copiii mai multe activităţi ce au avut scopul de a le călăuzi paşii pe un drum al credinţei ce trebuie străbătut cu un suflet curat, fără de păcate. Am parcurs împreună viaţa lui Isus, de la naştere până la moartea pe cruce şi am clarificat cum se poate fi un bun creştin la vârsta copilăriei. Copiii au vizionat şi un film despre patima şi moartea pe cruce a Mântuitorului nostru.
Împreună cu Sora Camelia am realizat coşuleţe şi ouă încondeate. De asemenea, copii au făcut prăjiturele pe care le-am mâncat apoi împreună.
Micii grădinari - Bucurându-ne de venirea primăverii şi de retrezirea la viaţă a întregii naturi, împreună cu copiii şi voluntarii din centru am plantat în mica noastră gradină panseluţe şi crizanteme. Fiecare copil are floricica lui de care trebuie să se îngrijească în fiecare zi.
                                                    
                                                       
                                                  
                                                  

Serbare de sfârşit de an şcolar 2009-2010 - pentru a încheia frumos primul an de activitatea al Centrului de Zi "Don Calabria" dar şi pentru a marca sfârşitul anului şcolar 2009-2010, copiii au pregătit un frumos spectacol la care au fost invitaţi părinţii şi educatorii de la şcoală. Prin dansuri, poezii şi cântece ei şi-au exprimat bucuria că au reuşit să treacă cu bine peste un nou an de şcoală care, pentru unii a fost mai bogat pentru alţii mia sărac în rezultate. La sfârşitul serbării fiecare copil a primit o diplomă şi o "foaie matricolă" în funcţie de rezultatele obţinute în cadrul activităţilor din Centrul de Zi.
Campus Durău (14-17 iulie 2010) - Împreună cu Parohia "Sf. Tereza" am realizat un campus la Durău - în total 62 de copii şi 12 voluntari. Am vizitat Cetatea Neamţului, Casa Memorială Ion Creangă din Humuleşti, Barajul de la Bicaz (Lacul Izvorul Muntelui). În fiecare zi am urcat pe muntele Ceahlău (în prima zi până la Cascada Durutoarea-1250m iar în cea de-a doua zi până la Cabana Dochia 1850m).Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu