Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.



vineri, 7 ianuarie 2011

Activităţi luna decembrie 2010

La colindat
   A devenit deja o traditie ca impreuna cu copiii din centru şi cu voluntarii să mergem să colindăm diferite institutii din oraş. Aşa că, prin zăpada pufoasă şi prin ger am pornit cu mic cu mare la colindat.
Parohia "Sfânta Tereza"
    

Congregaţia Slujitoarele Duhului Sfânt

Participând la spectacolul de la Protopopiatul Ortodox



   Spectacolul de Crăciun "Hai la iesle la Isus", pe care copiii l-au pregătit cu multă dăruire şi implicare a fost punctul culminant al activităţilor pe care le-am desfăşurat în luna decembrie. Am fost foarte bucuroşi pentru faptul că toate invitaţiile noatre au fost onorate, la spectacol participând toţi părinţii, voluntarii dar şi o parte dintre educatorii şi profesorii copiilor. De asemenea l-am avut în mijlocul nostru şi pe superiorul Congregaţiei, pr. Vagner care, a venit împreună cu colaboratorii  Centrului de Zi din Răcăciuni (Bacău). 
   Mulţumită binefăcătorilor noştri din Italia, cărora le mulţumim din inimă pentru bunătatea şi disponibilitatea de care au dat mereu dovadă, Moş Crăciun a venit şi anul acesta încărcat cu daruri pentru toţi copiii şi voluntarii Centrului.











 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu