Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.marți, 8 martie 2011

Carnavalul "Cu mască şi fără masca", Ediţia a III-a

    Urmând tradiţia celor din occident de a sărbători, atât trecerea de la iarnă la primăvară cât şi intrarea în Postul Mare print-o petrecere am organizat, şi anul acesta, Carnavalul "CU MASCĂ ŞI FĂRĂ MASCĂ". 
    Cu un program bogat şi distractiv, special gândit pentru copii, de la concursul de măşti şi costume până la jocuri de bingo şi concursul de dans, carnavalul, aflat la cea de-a treia ediţia a fost un real succes. 

                          

  
Titlul - cel mai HAIOS costum

Titlul - cel mai ORIGINAL costum
Titlul - cel mai ORIGINAL costum

Miss Carnaval 2011
Sunt o mică prinţesă...
Mister zombi vesel...

2 comentarii:

  1. Buna ziua, scriu acest mesaj pentru administratorul blogului, sunt foarte bucuros sa vad ca exista un astfel de centru in Roman, eu ma numesc Alex sunt din Roman si invat la Liceul Teologic Sf Francisc de Asissi Roman, si as vrea sa imi dati ceva date de contact sau va intreb aici daca aveti nevoie de un voluntar, mi-ar face mare placere sa lucrez cu acesti copii minunati! o zi buna si astept un mesaj din parte dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru aprecieri Alex. Pentru voluntariat poti veni cand doresti la sediul Centrului nostru de pe strada I.L.Caragiale, nr.1 sau poti suna la telefon 0765653016. Voluntarii nostri sunt alesi in urma unei perioade de proba de 1 luna, apoi se incheie un contract de voluntariat si se stabileste un program in care voluntarul participa la activitatile din Centru...cateva informatii pentru tine....

    RăspundețiȘtergere