Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.joi, 30 iunie 2011

Premierea copiilor din cadrul Centrului

        Ultima zi de scoala! Ce mult au asteptat-o copiii!!! Vacanta de vara, bucuria tuturor, poate sa inceapa! Noi suntem pregatiti!!!
       Anul scolar 2010-2011 s-a încheiat într-o frumoasa zi de 17 iunie! Toti copiii sunt bucurosi şi nerabdatori să inceapa mult asteptata Vacanta Mare. Si ca la orice sfarsit de an scolar, si in cadrul Centrului de Zi am tras linie, am adunat, am scazut si am vazut cine a fost mai bun sau mai putin bun anul acesta scolar. Noi suntem mandri de toti copiii, căci fiecare, a progresat şi a crescut frumos atat pe plan educaţional cât şi comportamental. Felicitari tuturor! 


       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu