Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.miercuri, 25 mai 2011

Anul european al voluntariatului

Ofera-te voluntar!Schimba ceva!
   Acesta este sloganul ce insoteste anul european al voluntariatului, an ce reprezinta in acelais timp o celebrare dar si o provocare. Este anul in care se doreste sa se promoveze mai mult ca oricand conceptul de voluntariat dar si un an dedicat celor care fac deja voluntariat in diverse domenii de activitate.
   Si Centrul de Zi Don Calabria s-a alaturat acestei initiative dedicand voluntariatului o saptamana (9-15 mai) de activitati diverse in care, atat copiii cat si voluntarii centrului au putut afla mai multe despre acest concept. Toate aceste activitati s-au desfasurat in colaborare cu Fundatia Pentru o Viata Demna din Roman. Saptamana s-a incheiat cu o expozitie de desene pe care copii le-au realizat pentru voluntariii centrului. Desenele cele mai expresive au fost premiate cu tricouri, baloane si bratari. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu