Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.



vineri, 3 septembrie 2010

Dotări în cadrul Centrului

Centrul de Zi "Don Calabria" este structură modernă ce răspunde în mod adecvat nevoilor şi exigenţelor fiecărui copil, fiind dotat cu:



1. Birou echipă educativă




2. Săli de studiu cu o capacitate de 30 de locuri









3. Sală de calculatoare dotată cu 10 calculatoare




4. Sală de jocuri - un loc unde copiii au posibilitatea de a juca fotbal de masă, tenis de masă, hochei de masă, minibiliard, rummy, şah, table, cărţi de joc








































.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu