Scurt istoric

Scurt istoric

Congregaţia Slujitorilor Săraci ai Divinei Providenţe, care este prezentă în România de mai bine de 12 ani la Răcăciuni (Bacău) are din anul 2008 o casă pentru comunitate şi în localitatea Roman (Neamţ).
Construcţia clădirii a început în anul 2007, iar inaugurarea acesteia s-a realizat pe data de 11 octombrie 2008, sărbătoare la care a participat
Excelenţa sa, Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi împreună cu alţi 40 de preoţi şi foarte mulţi invitaţi din ţară şi străinătate.
Realizarea acestei construcţii a fost posibilă datorită Asociaţiei “Amici di Francesco”, un grup de prieteni italieni care au format această asociaţie pentru a sprijini acele activităţi menite să favorizeze copiii nevoiaşi. Prin sprijinul şi sponsorizarea acestei asociaţii s-a ridicat casa din Roman în care funcţionează, începând cu 27 octombrie 2008 Centrul de Zi “Don Calabria”.



joi, 2 septembrie 2010

Prezentare Centrului De Zi "Don Calabria"

    
Misiunea Centrului de Zi este de a preveni abandonul şcolar şi de a îmbunătăţi nivelul de educaţie, socializare, comunicare, integrare prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere menite să sprijine însuşirea şi dpbândirea unor deprinderi şi abilităţi pentru o dezvoltare armonioasă şi o viaţă independentă.

Scopul centrului nostru este de a implementa servicii complementare demersurilor şi eforturilor familiei, precum şi serviciilor oferite de unităţile de învăţământ şi de alţi furnizori de servicii, pentru a răspunde într-un mod cât mai adecvat nevoilor individuale ale fiecărui copil, ţinând cont şi de contextul lui socio-familiar, prin îndeplinirea unor obiective specifice.

Beneficiarii serviciilor oferite de către Centrul de Zi “Don Calabria” sunt 30 de copiii de vârsta şcolara (6-14 ani) proveniţi din familii sărace, dezorganizate, defavorizate sau inexistente, expuşi riscurilor şi excluziunii sociale sau care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

 Programul zilnic al copiilor în Centru se desfăşoară ţinându-se cont de vârsta acestora, nivelul de dezvoltare, potenţialul, nevoile şi disponibilităţile pe care le au, asigurându-li-se totodată îngrijirea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. 
Activităţile cu copii sunt diversificate, adaptate vârstei lor şi răspund nivelului şi potenţialului lor de dezvoltare.
 Programul zilnic este de Luni până Vineri de la 09:00-11:30 pentru copiii care învaţă după-amiaza şi de la 13:30-17:00 pentru copiii care învaţă dimineaţa.

    Activităţile organizate şi desfăşurate în cadrul Centrului sunt:
- Ajutor pentru realizarea temelor şcolare 
- Organizarea de cursuri de calculatoare şi chitară
- Ateliere de lucru manual 
- Ateliere de pictură şi desen 
- Cursuri de limbă engleză
- Vizionarea de materiale educative
- Organizarea unor programe de divertisment
- Activităţi recreative şi de socializare 
- Orientare şcolară şi profesională şi consiliere psihologică 
- Consiliere şi sprijin pentru părinţi/reprezentanţi legali 
- Organizarea unor excursii la o serie de obiective turistice din Moldova 

Personalul implicat în realizarea activităţilor Centrului est eformată din:
- un coordonator
- un asistent social
- un educator
- un psiholog
- tineri voluntari 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu